Heilpraktiker Chirotherapie Eising  |  Wemeltje Eising  |  0598 – 390322  |  wpractie@gmail.com

Ervaringen

Zijn energie was gewoon helemaal weg – hij was op

Hevige vermoeidheid zorgt ervoor dat er niets meer uit je vingers komt. Wat kun je hier tegen doen? Lees het hier!

Mijn ervaring

Hij dacht dat het er een beetje bij hoorde. Een beetje slaaptekort, dacht hij, maar verder niets ernstigs. Toch bleef Coen (54) last hebben van hevige vermoeidheid. Hoeveel hij ook sliep, de vermoeidheid bleef aanwezig. Wat was hier tegen te doen en hoe kon hij de energie weer terug in zijn leven krijgen?

De dag doorkomen

Iedereen weet wel hoe het voelt om een nacht slecht geslapen te hebben. Bijna alles gaat minder goed. Je kunt je minder goed concentreren, bent geprikkeld en het voelt een opgave om überhaupt de dag door te komen. Coen voelde zich volslagen machteloos. Waar hij eerder energie had om nieuwe activiteiten te ondernemen, was hij nu al blij een dag door te komen zonder halverwege een dutje te willen doen. Zijn ingevingen voor verfrissende ideeën waren ver te zoeken. Niet alleen op het werk. Ook tijdens een gesprek thuis of bij het lezen van een boek had hij totaal geen focus. Wanneer iemand er wat van zei, werd hij geïrriteerd. Hij voelde dat hij zichzelf niet was, maar kon het op dat moment niet veranderen.

De oplossing?

Was de oplossing dan gewoon om wat meer te slapen? Coen probeerde het iedere avond. En iedere avond was het hetzelfde liedje. De vermoeidheid van overdag leek ineens afwezig te zijn. Hoe uitgeput hij ook was, iedere avond bleef hij wakker liggen tot het moment van slapen eindelijk daar was. Maar dat kon wel uren duren. Als het al lukte.

Wat is de oorzaak van hevige vermoeidheid?

Problemen zoals vermoeidheid en concentratieproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Te hard werken (oververmoeid zijn, bijna een burn-out gevoel), veel digitale prikkels van bijvoorbeeld een smartphone, computer, televisie of door stress kunnen hier de oorzaak van zijn. Vermoeidheid is daarom een veelzijdige klacht, omdat er qua oorzaak vaak meerdere facetten invloed hebben.

De behandeling

Bij Coen bleek de eerste nekwervel geblokkeerd te zijn, waardoor er een minder goede doorbloeding naar zijn hoofd was. De eerste en tweede nekwervel zijn de ‘atlas’ en ‘draaier’, deze zorgen voor een goede draaiing van zijn nek. Tijdens het behandeltraject werd dit gebied mede weer soepel als gevolg van het in balans brengen van de energiebanen/meridianen die langs de hals en nek lopen. Hierdoor konden de spieren zich ontspannen, waardoor de halswervels zich corrigeerden naar hun oorspronkelijke stand. Waarbij het hoofd meer bewegelijk en een stuk soepeler werd.

Basisenergie ondersteunen

Ook werd gekeken naar zijn levensstijl. Tijdens de behandeling werd bijvoorbeeld aandacht besteed aan zijn suikerspiegel. Deze hangt vaak samen met het energieniveau en zijn concentratie. Naast homeopathie werden mede met electro-acupunctuur de doorbloeding en de functies van de nieren en bijnieren ondersteund. Hierdoor werd ook de basisenergie van zijn lichaam stap voor stap verhoogd.

Steeds meer energie

Het resultaat? Er waren een paar behandelingen nodig, maar het resultaat was vervolgens duidelijk. Coen oogde heel anders. Weg was de vermoeide man die het niet meer zo trok. Terug was een opgewekte Coen die het weer zag zitten. Hij had weer allemaal plannen gemaakt en kon ook het sporten weer oppakken. Alles wat hij deed zorgde er alleen maar voor dat hij meer energie kreeg om nog meer te gaan doen. Hij kwam stralend aan tijdens de laatste behandeling. Hij lachte en vertelde dat dit zo’n grote verandering was: dat deed hem erg goed.

 

Lees meer over chronische vermoeidheid

Lees meer over Burn-out

 

Deel dit bericht