Heilpraktiker Chirotherapie Eising  |  Wemeltje Eising  |  0598 – 390322  |  wpractie@gmail.com

Behandeling

Wat houdt het behandelingstraject in?

Het behandeltraject bestaat uit de oriëntatiefase, herstelfase en eindfase. Tijdens de oriëntatiefase krijg je een intakegesprek en wordt de diagnose gesteld, en onderga je een paar behandelingen. Tijdens de herstelfase onderga je de meeste behandelingen en in de eindfase is er ruimte om je lichaam conditioneel goed op peil te krijgen, en wordt het aantal behandelingen afgebouwd.

Intake

Allereerst vindt er een persoonlijk intakegesprek plaats. Hierbij loop je samen met de therapeut jouw hele ziekte- en levensgeschiedenis door, omdat dit allemaal van invloed kan zijn op je huidige klachten. Op deze manier ontstaat er een duidelijk beeld van de achtergrond van de klachten, en welke wervels de boosdoeners zijn.

Onderzoek

Tijdens het onderzoek wordt jouw gehele wervelkolom onderzocht. Jouw rug wordt bekeken en alle wervels worden bijlangsgegaan. Er wordt in kaart gebracht waar de geblokkeerde wervels zitten. Het uiteindelijke behandelplan is gebaseerd op jouw ziekte- en levensgeschiedenis in combinatie met de bevindingen van dit onderzoek.

Behandeling

Tijdens de behandeling lig je op je buik op de behandelbank of je zit, wanneer je dit prettiger vindt. De therapeut analyseert heel precies welke wervels geblokkeerd zijn, en maakt hier een overzicht van. Daarbij wordt jouw lichaam in maximale ontspanning gebracht, zodat de spieren rond je wervelkolom ontspannen. Dit wordt over het algemeen als zeer prettig ervaren. Daarbij wordt het speciaal voor jou specifiek unieke homeopathisch middel voorgeschreven die de lichamelijke klachten en de wervelkolom weer terug in balans brengt. De behandeling is pijnloos, en ook van napijn is geen sprake.

Behandelvormen

Behandelduur

In de oriëntatiefase is het belangrijk om 1 keer per week een behandeling te ondergaan. Dit duurt 1 tot 3 weken. In de herstelfase is het raadzaam om 1 keer per 2, 3 of 4 weken langs te komen. Dit is afhankelijk van de pijn, de aandoening en de oorzaak. In de eindfase is 1 behandeling per 1, 2 of 3 maanden genoeg.

Resultaat van de behandelingen

Bij 95% van de patiënten herstellen de klachten zich. Ook mensen die al jarenlang chronische klachten ervaren, kunnen meestal hun oude activiteiten weer oppakken.