Zeurende, pijnlijke elleboog? Op zoek naar de oorzaak! - Heilpraktiker Chirotherapie Eising

Heilpraktiker Chirotherapie Eising  |  Wemeltje Eising  |  0598 – 390322  |  wpractie@gmail.com

Ervaringen

Zeurende, pijnlijke elleboog? Op zoek naar de oorzaak!

Een zeurende, pijnlijke elleboog kan veel invloed hebben op je dagelijks leven. Dat merkte Hanne (33) maar al te goed. Bij alles wat ze wilde tillen, voelde ze het weer: het stekende en zeurende gevoel. Eigenlijk merk je pas hoe vaak je je elleboog gebruikt wanneer je er last van hebt. Gelukkig konden we hier samen iets aan doen, sprak Wemeltje.

Waar begon de pijn?
Hoe was de pijn begonnen? Hanne kon het zich niet exact mee herinneren. In gedachten zei ze: ‘Drie, vier maanden geleden? Ik heb er eigenlijk te lang mee rondgelopen. Ik had allang aan de bel moeten trekken. Tja, maar goed, het gaat ondertussen allemaal door en je denkt dat de pijn vanzelf wel wegzakt.’ Ze keek even om zich heen. ‘Alleen dat bleek niet het  geval.’

Pijn aan de buitenkant van de elleboog
Bij dit type klacht is dan ook niet één oorzaak aan te wijzen. Een veelvoorkomende klacht in je elleboog is een tenniselleboog. Hierbij heb je pijn aan de buitenkant van je elleboog, die uitstraalt naar de onderarm, pols, hand en soms naar je schouder. Deze pijn ontstaat mede door overbelasting. Het kan voorkomen dat je gedurende consequent een dag, consequent een herhaalde beweging maakt waardoor de spieren in je elleboog overbelast raken.

Andere oorzaken van een zeurende en pijnlijke elleboog
Een pijnlijke elleboog kan ook een andere oorzaak hebben. Het kan een ontsteking of andere vorm van overbelasting zijn. Overbelasting kan leiden tot scheurtjes in de pezen van je elleboog. Dit leidt tot minder bewegingsvrijheid en pijn. Hanne had lang gezocht waar de pijn vandaan zou kunnen komen, maar ze kon geen goede oplossing vinden. Tijdens het behandeltraject lag om die reden de focus op de aansturing van de elleboog zelf.

Hoe is de pijn te verhelpen?
Misschien wel belangrijker dan waar de pijn vandaan komt, is hoe je hier weer vanaf komt. Doorbloeding is dan het sleutelwoord. Je lichaam is in staat veel problemen uit zichzelf op te lossen. Daarbij is het belangrijk dat je immuunsysteem de mogelijkheid heeft haar werk te kunnen verrichten. Wanneer er een blokkade ontstaat bij je hals- en eerste borstwervels zorgt dit ervoor dat de aansturing naar je elleboog en de werking van het immuunsysteem niet optimaal zijn.

Vanaf het bekken, via je hals naar je elleboog
Het klinkt misschien raar, maar wanneer je last hebt van je elleboog, kijken we eerst naar de stand van je wervelkolom. De zenuwen die je elleboog aansturen, lopen via je halswervels. De stand van deze wervels zijn essentieel voor de optimale beweeglijkheid van je elleboog. Qua stand worden deze wervels mede bepaald door de stand van je bekken. Indien je bekkengordel geheel blokkadevrij is, is het alleen mogelijk voor een langere tijd de stand van je hals- en eerste (je bovenste) borstwervels te herstellen. Hier zijn we dan ook tijdens de behandeling van Hannes elleboogproblemen begonnen.  De focus van de behandeling lag eerst bij haar bekkengordel, later bij haar hals- en borstwervels. En tenslotte bij haar elleboog zelf.

De oorzaak van haar pijnlijke elleboog aangepakt
Als eerste zijn we begonnen met homeopathie haar immuunsysteem te ondersteunen wat enige correctie gaf rond haar achtste borstwervel en ontspanning in haar spieren rond haar nek. Dit effect ontstond mede na de homeopathische ondersteuning van haar longen en schildklier. Daarna werd haar onderrug met elektro-acupunctuur in balans gebracht zodat de spierspanning langs haar ruggengraat, die extra spanning in haar nek opleverde, wegviel. Om ervoor te zorgen dat haar arm qua beweeglijkheid helemaal vrij werd, hebben we tenslotte met de elektro-acupuntuur de spieren langs haar halswervels extra in ontspanning gebracht.

Haar elleboog weer kunnen gebruiken
Hanne werd gedurende het behandeltraject zelf ook meer bewust van haar blokkades. Mede door de speciaal voor haar uitgezochte homeopathische middelen en de behandeling zelf is het gelukt haar elleboog te genezen. Door middel van homeopathische middelen is het gelukt deze blokkades te herstellen. Het duurde even voordat ze merkte dat haar elleboog opknapte. Als eerste viel het haar op dat haar onderrug soepeler en ze zelf fitter werd. Later merkte ze dat de pijn in haar elleboog verdween en ze deze meer en meer kon gebruiken. Zelfs na zo’n anderhalf jaar viel het haar op dat haar elleboog goed bleef functioneren.
Al met al voor Hanne een hele verademing.

 

Lees meer over elleboogproblemen

Lees meer over pijnlijke onderarm

Lees meer over slijmbeursontsteking schouder-/ elleboogproblemen

Deel dit bericht