Heilpraktiker Chirotherapie Eising  |  Wemeltje Eising  |  0598 – 390322  |  wpractie@gmail.com

Ervaringen

Marja

Marja was jaren geleden aan een nekhernia geopereerd. Helaas kreeg ze weer last van klachten en wendde ze zich tot Wemeltje Eising.

De ervaring van Marja

Marja was jaren geleden aan een nekhernia geopereerd. De hevige nekpijn, die uitstraalde naar haar rechterarm, en de vaak tintelingen en soms zelfs gevoelloosheid en krachtverlies in haar rechterhand begonnen de laatste tijd echter weer op te spelen. Daarnaast werd ze geplaagd door hoofdpijn, concentratieproblemen en vermoeidheid. Een bezoek aan haar huisarts bevestigde haar vermoeden dat ze weer een hernia had. Een operatie leek de enige oplossing om van haar pijn af te komen.

Beschadiging
Een nekhernia is een pijnlijke aandoening. Het is een uitstulping bij een beschadiging van een tussenwervelschijf. Bij zo’n beschadiging komt de kern van de tussenwervelschijf naar buiten en geeft die druk op de zenuwbanen. Dat kan verschillende klachten veroorzaken, van nekpijn tot uitstralende pijn naar de armen.

Verlammingsverschijnselen
Bij een ernstige nekhernia kunnen zelfs verlammingsverschijnselen ontstaan. Vermoeidheid naast pijn kan ook veroorzaakt worden wanneer een bloedvat wordt afgeknepen doordat een wervel of tussenwervelschijf scheef staat. De bloedtoevoer naar de hersenen is dan niet optimaal en dit kan zich uiten in vermoeidheid en concentratieproblemen.

Herhaalde hernia
Je ziet vaak dat mensen die in het verleden een operatie aan een nekhernia hebben ondergaan later op dezelfde plaats wéér een hernia krijgen. Bij een operatie wordt dikwijls de kracht uit de nek weggesneden. Marja heeft zich voor advies tot mij gewend, omdat ze over mijn behandelingen had gelezen. Eerst heb ik haar specifieke krachtenbeeld van dit moment én haar klachtenprofiel uit het verleden in kaart gebracht. Vervolgens heb ik haar gehele wervelkolom onderzocht en gezocht naar wervelblokkades die een extra spanningsveld in de nek veroorzaken.

Meridianen in onbalans
Er lopen namelijk allemaal energiebanen, ook wel ‘meridianen’ genoemd, langs je wervelkolom en elke meridiaan staat in verband met een orgaan elders in je lichaam. Bij een onbalans van zo’n meridiaan ontstaat er spierspanning in je hals en nek, waardoor wervels mede geforceerd worden in een bepaalde stand te blijven staan, wat slijtage of zenuwpijn tot gevolg kan hebben.

Operatie niet nodig
Ik heb de spieren in de nek en hals rond Marja’s hernia geheel in ontspanning gebracht door de meridianen in balans te brengen met behulp van elektro-acupunctuur. Dit is een heel ontspannen en zachte wijze van behandelen, waarbij de nek niet extra geforceerd wordt. Op basis van Marja’s klachtenprofiel uit het verleden heb ik een homeopathisch middel samengesteld dat zorgt voor stabiliteit en daardoor een terugkeer van de hernia voorkomt. Na acht behandelingen was Marja klachtenvrij en kon een nieuwe operatie worden voorkomen.

Lees meer over Whiplash symptomen

 

Deel dit bericht