Heilpraktiker Chirotherapie Eising  |  Wemeltje Eising  |  0598 – 390322  |  wpractie@gmail.com

Ervaringen

Ik word gék van de jeuk!

Gék word je ervan! Overdag kun je je meestal nog redelijk beheersen, maar in je slaap krab je je huid vaak stuk en word je wakker van de jeuk. Er wordt weleens gezegd dat jeuk erger is dan pijn, en dat is dan ook iets wat jij volmondig kunt beamen. Het doet wat met je humeur en zelfvertrouwen. Het liefst verberg je die plekken zo goed mogelijk onder je kleding, want je merkt wel dat je omgeving er afkeurende blikken op werpt.

Eczeem

Iedereen weet hoe vervelend het is om jeuk te hebben. We zijn immers allemaal weleens gestoken door een mug. Soms bieden crèmes of lotions een beetje verlichting en gelukkig is het ergste leed na een aantal dagen geleden. Bij eczeem is dat een ander verhaal. Deze chronische huidziekte gaat gepaard met intense jeuk, rode en schilderende huid en soms zelfs blaren.

Virus
Het vervelende nieuws is dat je niet meer van deze vorm van eczeem afkomt. Dat komt doordat het veroorzaakt wordt door een virus, namelijk herpes simplex. Maar er is ook goed nieuws, want met de juiste manier van leven zijn de klachten over het algemeen te reduceren tot een aanvaardbaar niveau. Ik kom in mijn praktijk mensen tegen die soms helemaal onder het eczeem zitten! Meestal hebben ze al van alles geprobeerd en is er gesmeerd met zware hormoonzalven die de klachten even deden verminderen, maar de huid erg dun en nog kwetsbaarder hebben gemaakt.

Darmen
Het klinkt misschien gek, maar bij de behandeling doe ik niets met de huid zelf. De jeuk en de uitslag is namelijk het gevolg van iets. Ik pak de klacht bij de oorzaak aan en die is vaak te vinden in de darm. Het hele lichaam vecht als het ware tegen het virus, waardoor het immuunsysteem overactief is en het lichaam in onbalans is geraakt. Omdat je darmen voor zo’n 80% bijdragen aan je immuunsysteem gaat hier de eerste aandacht naar uit. In je darmen zitten goede bacteriën die onder andere je immuunsysteem ondersteunen. Het virus kan je darmflora, en dus de goede bacteriën, flink verstoren, waardoor opname van voedingsstoffen niet goed kan plaatsvinden en er zelfs afvalstoffen in je bloedbaan terecht kunnen komen. Omdat dit je immuunsysteem nog verder aantast, ben je als het ware in een vicieuze cirkel beland.

Way of life
Door je wervelkolom te onderzoeken, zie ik welk orgaan als eerste aandacht nodig heeft om je huid, darmen en soms ook je longen stap voor stap weer gezond te krijgen. Dit gebeurt deels met elektro-acupunctuur, waarbij al enige rust en ontspanning in je lichaam ontstaat doordat de energiebanen, ook wel meridianen genoemd, in het bewuste gebied in balans worden gebracht. Maar daarmee zijn we er nog niet. Je zult ook voor een deel je voeding blijvend moeten aanpassen om niet weer dezelfde klachten te krijgen. En nee, dat is geen zwaar dieet, maar je moet het meer zien als een ‘way of life’. Daarnaast hebben je lever en nieren vaak nog extra ondersteuning nodig in de vorm van homeopathie. Dit zijn immers de organen die er onder meer voor zorgen dat afvalstoffen uit je bloedbaan verwijderd worden en via de natuurlijke weg je lichaam verlaten.

Dragelijk
Met deze simpele, nieuwe leefwijzen wordt je eczeem dragelijk. Het zal waarschijnlijk nooit helemaal verdwijnen, maar je huid wordt wel weer sterker en rustiger, en je gevoeligheid voor voedingsstoffen en allergieën verminderen.

Lees meer over eczeem

Deel dit bericht