Heilpraktiker Chirotherapie Eising  |  Wemeltje Eising  |  0598 – 390322  |  wpractie@gmail.com

Ervaringen

Hij zit weer pijnvrij achter het stuur

Martin is al zijn hele werkzame leven vrachtwagenchauffeur. Hij kreeg het vak met de paplepel ingegoten. Zijn vader zat ook op de vrachtwagen en als klein jochie mocht Martin in de schoolvakanties regelmatig een dagje mee met zijn vader. Prachtig vond hij dat! En nog steeds trouwens. Hij grapte weleens dat er geen bloed door zijn aderen stroomde, maar dieselolie. De laatste tijd kreeg hij echter weer veel meer last in zijn rug. Het leek wel alsof er helemaal geen kracht meer in zat.

 

Hernia

In het verleden had Martin al eens een hernia gehad, een aandoening waar veel vrachtwagenchauffeurs mee te maken krijgen. Hij was er destijds aan geopereerd, en daarna was hij een tijdlang klachtenvrij geweest. Maar de laatste jaren speelde zijn rugpijn weer steeds vaker op. De pijn concentreerde zich voornamelijk rond zijn onderrug.

Krachtverlies

Naast de pijn was er nu echter ook steeds meer sprake van krachtverlies in zijn onderrug. Het was net alsof hij minder spierkracht in zijn rug had. Met name lang staan en goed rechtop zitten kon hij steeds minder goed volhouden. Bij het laden en lossen van zijn vracht leverde dit dan ook nog weleens problemen op. Nu was hij natuurlijk niet meer de jongste, hij was de 50 al ruim gepasseerd, maar als hij zichzelf met collega-truckers van dezelfde leeftijd vergeleek, zag hij toch wel een duidelijk verschil.

Moe

’s Avonds als hij thuiskwam, was hij doodmoe, soms met migraine, en kwam hij zijn luie stoel niet meer uit. Zijn vrouw, die dit met lede ogen aanzag, adviseerde hem eens bij mij langs te gaan. Zelf was ze al eens voor haar vervelende rugproblemen in mijn praktijk behandeld.

Sceptisch

Martin was in eerste instantie nog een beetje sceptisch, maar onder het mom van ‘baat het niet dan schaadt het niet’ had hij zich door zijn vrouw laten overhalen om een afspraak met mij te maken. Tijdens een intakegesprek liepen we eerst zijn hele ziekte- en levensgeschiedenis door en daarna heb ik Martins hele wervelkolom onderzocht.

Oorzaken

Uit het onderzoek van de wervelkolom kan ik veel informatie halen. Niet alleen over de pijn zelf en eventuele blokkades van wervels, maar ook over de oorzaak van de pijn. Zo kan er sprake zijn van beknelde zenuwen in de rug of zijn er gewrichtsklachten. Een hernia kan zorgen voor krachtverlies in de onderrug en benen, maar bijvoorbeeld fibromyalgie en migraine kunnen hier mede mee in verband staan.

Hormonale systeem

Bij Martin was er sprake van een disbalans in het hormonale systeem. Door dit in balans te brengen, en daarbij ook het lichaam te ontzuren, merkte Martin al snel dat de migraine verdween en hij meer kracht in zijn onderrug terugkreeg. Om dit te ondersteunen, heb ik een voor hem specifiek en uniek homeopathisch middel samengesteld.

Fit

Inmiddels gaat het weer goed met Martin. Zijn vrouw was hier onlangs weer voor een behandeling en zij vertelde dat haar man zo goed als klachtenvrij is. Hij is opgewekter, kan weer langer staan en rechtop zitten en voelt zich, ook ’s avonds na zijn werk, veel fitter. Hij lijkt weer helemaal de oude!

 

Lees hier meer over krachtverlies in je onderrug

Lees hier meer over een hernia

Deel dit bericht