Heilpraktiker Chirotherapie Eising  |  Wemeltje Eising  |  0598 – 390322  |  wpractie@gmail.com

Ervaringen

Help! Alweer een hernia?

Richard had zijn hele werkzame leven in de steigerbouw gezeten. Zo’n dertig jaar geleden kreeg hij voor het eerst een rughernia. De arbo-omstandigheden waren destijds heel anders en bij het versjouwen van materiaal was het hem ineens in zijn rug geschoten. Zes weken platte bedrust werd hem voorgeschreven. Dit bleek echter niet afdoende en enkele maanden later volgde alsnog een operatie.

 

Wat is een hernia?

Een hernia (ofwel breuk) is de uitstulping van een orgaan of weefsel uit de lichaamsholte waar die normaal gesproken ligt. Die uitstulping drukt tegen het ruggenmerg of tegen een zenuw, die daardoor geïrriteerd of ontstoken raakt. Hierdoor ontstaat pijn. Er bestaan verschillende soorten hernia’s, waaronder de liesbreuk, de navelbreuk en de littekenbreuk. De bekendste hernia is die van de lendenwervelkom, beter bekend als de ‘rughernia’. Een verkeerde beweging, een slechte spierconditie of verkeerde lichaamshouding zijn mogelijke oorzaken van een hernia.

Hernia operatie

Richard hoopte na de operatie weer van zijn pijn af te zijn. In eerste instantie was dat ook wel zo, maar in de jaren daarna begonnen de rugklachten opnieuw. Bij een verkeerde beweging kon het er zomaar inschieten en konden alleen stevige pijnstillers de pijn in zijn onderrug, billen en bovenbenen beheersbaar houden.

Opnieuw een hernia

Inmiddels is Richard met pensioen en heeft hij zich vol op zijn passie gestort: zingen. Het mannen koor waar hij deel van uitmaakt, treedt regelmatig op. Vanwege de pijn in zijn rug kan Richard echter niet zo lang staan en staat er voor hem altijd een stoel klaar. Vlak voor zijn laatste optreden, een tijdje terug, zakte Richard ineens door zijn benen en moest hij verstek laten gaan. Richard had vreselijke pijn en bleek opnieuw een hernia te hebben. Zijn arts stelde opnieuw een operatie voor, maar daar zag Richard erg tegenop.

Onderzoek naar de oorzaak van de hernia

De dirigent van het koor heeft Richard geadviseerd om eens bij mij langs te gaan. Na een intakegesprek waarmee ik altijd start, heb ik Richards wervelkolom eerst goed bekeken en onderzocht welke specifieke oorzaak de hernia in stand hield. Door de spierspanning rondom de hernia te verminderen, nam de rugpijn direct al een stuk af. Een hernia ontstaat mede door een krachtige basisspanning van de spieren in de onderrug die je uit jezelf vaak niet kunt ontspannen.

Basisspanning

Een operatie geeft eerst wel verlichting, maar als er niets aan die basisspanning wordt gedaan, kan er weer een nieuwe hernia ontstaan. Deze basisspanning staat via de spieren en je energiebanen in verbinding met organen zoals je blaas, prostaat of baarmoeder of je lymfestroom in dit gebied. Door deze lichamelijke functies in balans te brengen, door ze te stimuleren of juist te temperen, ontspant de basisspanning van deze spieren rondom dit gebied. Door mijn jarenlange ervaring en gedegen kennis van de energiebanen heb ik een heel goede grip op dit soort klachten. Het is elke keer weer bijzonder om te zien dat mijn cliënten weer kracht in hun rug krijgen en dat hun pijn verdwijnt.

Richard is weer pijnvrij

Ik heb Richard zijn organen eerst met behulp van elektro-acupunctuur in balans gebracht en daarnaast een speciaal voor zijn lichaam homeopatisch middel samengesteld om de rug voor een langere duur ontspannen en pijnvrij te houden. Richard is hier dolgelukkig mee. Hij is sinds jaren eindelijk van zijn klachten af en kan nu gewoon, net als de andere koorleden, een heel optreden blijven staan. En dat zonder tweede operatie!

 

Lees hier meer over een hernia

Lees hier meer over ischias

Deel dit bericht

Alweer een hernia