Heilpraktiker Chirotherapie Eising  |  Wemeltje Eising  |  0598 – 390322  |  wpractie@gmail.com

Ervaringen

Heerlijk van het voorjaarszonnetje genieten zónder hooikoortsklachten

Is het weer pollentijd? Hooikoorts kan hevige invloed hebben. Bij Heilpraktiker Chirotherapie Eising kunnen we dit verlichten. Lees het hier!

Het is weer zover: die tijd van het jaar waarin de zon eindelijk weer begint te schijnen. De handschoenen kunnen de kast weer in en de sjaal kun je ook laten hangen. Het mooie weer zorgt ervoor dat de bollen weer gaan groeien en de bomen gaan bloeien. Helaas brengt dit een ander gevolg met zich mee: planten verspreiden weer pollen in de buitenlucht, wat nare hooikoortsklachten kunnen geven. Bas (44) begon hier na een verhuizing hevig last van te krijgen. Na een aantal behandelingen bij Wemeltje kreeg hij grip op zijn klachten.

Van kleine irritatie naar hevige gevoeligheid
Hooikoorts was voor Bas eigenlijk nooit een probleem geweest. Hij woonde jarenlang in de stad, in een fijn appartement. Af en toe merkte hij wel dat hij een minder weekje had, wat vaak samenviel met de grote bloeiperiodes en veel pollen in de lucht. Echt last kon hij het niet noemen. Nou, dat veranderde. Nu hij met zijn gezin naar een kleiner dorp was verhuisd en veel meer in de open buitenlucht was, kreeg hij ook te maken een gevarieerde aanwas van pollen. De gevoeligheid bleek heviger dan hij dacht: een kleine irritatie werd ineens weken vol niesen, jeukende ogen en vermoeidheid.

Wat is hooikoorts eigenlijk?
Voor veel mensen is hooikoorts in het voorjaar een terugkerende irritatie. Hooikoorts ontstaat door een gevoeligheid voor bepaalde pollensoorten of grassen. Voor veel mensen zijn de berk, els en hazelaar de boosdoeners, maar ook grassen, beuken en populieren kunnen een flinke gevoeligheid creëren. Zodra de temperatuur weer gaat stijgen, beginnen voor veel mensen de klachten. Dit kan behoorlijk vervelend zijn. Er zijn verschillende klachten die bij hooikoorts komen kijken, zoals:
– Jeuk aan neus of ogen
– Concentratieproblemen
– (Hevige) vermoeidheid
– Slaapproblemen
– Tranende ogen
– Vastzittende hoest
– Benauwdheid

Gevoeligheid voor pollen en allergenen
Het is vrijwel onmogelijk om stuifmeel volledig te vermijden. De pollen vliegen immers door de lucht, waardoor je ze vanzelf inademt. Wanneer je zoals Bas in een andere omgeving komt, kan het zijn dat je te maken krijgt met pollen waar je eerder minder gevoelig voor was, maar later in meerdere mate. Allergieën kunnen zich op latere leeftijd ontwikkelen. Het kan zelfs voorkomen dat je toch wat gevoelig bent voor je huisdier, wat later ineens heviger wordt.

Waar komt hooikoorts vandaan?
Hooikoorts is een reactie op allergenen. Wanneer je hier last van hebt, is het de lichamelijke gevoeligheid waarop de focus tijdens de behandeling ligt. Bij Bas ging ik bij Heilpraktiker Chirotherapie Eising vooral de oorzaak van zijn klachten achterhalen. Hierbij brengen we meerdere aspecten van je mogelijke gevoeligheden in kaart. Dit kunnen de pollen zijn die in je directe omgeving voorkomen, maar ook pollen van een grotere afstand, waar je wel mee te maken krijgt. Dit maak je in de stad minder mee, maar wanneer je, zoals Bas, buiten de stad gaat wonen, kan dit ineens veel invloed hebben.

Met bioresonantie verlichting van de klachten
Tijdens de behandeling ontdekte ik bij Bas een een aantal wervelblokkades, bij o.a. de tweede en vierde halswervels. Deze worden gecorrigeerd met behulp van bioresonantie waarbij de sinussen geheel vrij worden. De allergeentrilling wordt door middel van een tegentrilling minder actief, waarbij het immuunsysteem wordt afgezwakt. Het immuunsysteem reageert vervolgens minder fel. Ook hooikoortsklachten zijn op deze manier goed te behandelen. Bij Bas zagen we dan na een aantal sessies ook goede resultaten. Waar hij eerst last van hooikoortsklachten kreeg, kreeg hij bij de volgende wolk van pollen in plaats van tranen, een glimlach op zijn gezicht.

 

Lees meer over hooikoorts klachten

Lees meer over allergieën

Lees meer over ademhalingsproblemen

Deel dit bericht