Heilpraktiker Chirotherapie Eising  |  Wemeltje Eising  |  0598 – 390322  |  wpractie@gmail.com

Ervaringen

Eindelijk is het stil in haar hoofd

Gék werd ze ervan! De hele dag was er die irritante piep in haar oren. Zelf wist ze eigenlijk niet eens meer wanneer het begonnen was, maar ze liep er nu al een paar jaar mee rond. Ze was er al voor bij de huisarts en KNO-arts geweest, maar die hadden haar er helaas niet vanaf kunnen helpen. Het leek erop dat ze hiermee moest leren leven. En dat was wel het laatste wat Hilda wilde horen, want dit wás gewoon geen leven! Ze wilde weer rust in haar hoofd.

Oorsuizen

Tinnitus of oorsuizen kan mensen echt tot wanhoop drijven. Het is ook niet niks wanneer je dag en nacht een fluit, ruis, brom of piep hoort. Soms kan het even weg zijn, maar meestal is dat slechts van korte duur. Het geluid komt van binnenuit en kan zowel in één oor als in beide oren zitten. Vaak krijgen mensen die hiermee te maken hebben te horen dat er niets aan te doen is.

Oorzaak

Soms wordt het veroorzaakt door beschadigde zenuwcellen in het binnenoor door bijvoorbeeld een oorontsteking, een ongeval of doordat je onbeschermd aan veel lawaai blootgesteld bent geweest. Bepaalde medicijnen, een vernauwd bloedvat in je hoofd of de ziekte van Ménière kunnen eveneens de boosdoener zijn, maar ook stress kan een grote rol spelen in het ontstaan van oorsuizen.

Grote impact

Hilda liep al een paar jaar met deze klachten rond voordat ze bij mij kwam. Ze was emotioneel en behoorlijk ten einde raad. Het oorsuizen had zo onderhand een grote impact op haar kwaliteit van leven. Tijdens een uitgebreid intakegesprek vertelde ze over de moeilijke jaren die achter haar lagen: zeven jaar geleden was haar eerste kindje stilgeboren, door het verdriet liep haar huwelijk op de klippen en haar vader, voor wie ze al jaren mantelzorger was, overleed vorig jaar vrij plotseling aan corona.

Blokkade

Na het intakegesprek heb ik haar wervelkolom aan een grondig onderzoek onderworpen. Zoals ik al verwachtte, stond Hilda’s eerste nekwervel geblokkeerd, waardoor de ‘atlas’ en de ‘draaier’, de eerste en tweede nekwervel, niet goed konden ontspannen en soepel ten opzichte van elkaar konden draaien. Vaak ontstaat dit door extra spierspanning rondom dit gebied als gevolg van stress, wat er mede voor zorgt dat de doorbloeding naar het hoofd wordt belemmerd.

In balans

Tijdens de behandeling heb ik als eerste het immuunsysteem van Hilda in balans gebracht, waar de tinnitus op reageert. Daarbij is de spijsvertering mede een belangrijke factor waarbij de betreffende organen gereinigd, ondersteund en zo nodig gestimuleerd worden. Om Hilda’s herstel goed te ondersteunen, heb ik gericht naar de betreffende organen voor haar een speciaal voor haar samengesteld homeopathisch middel meegegeven.

Stilte

Vorige week kreeg ik een kaartje van Hilda. Ze wilde me bedanken voor de behandeling. Ze is voor een groot deel van haar klachten verlost en geniet van de stilte in haar hoofd. Slechts af en toe is die piep er weer, vooral wanneer er weer veel stress was, maar over het algemeen gaat het goed. Gelukkig kan ze weer volop genieten en zich heerlijk ontspannen.

 

Lees hier meer over oorsuizen

Lees hier meer over de ziekte van Ménierè

Deel dit bericht