Heilpraktiker Chirotherapie Eising  |  Wemeltje Eising  |  0598 – 390322  |  wpractie@gmail.com

Ervaringen

Die tweede hernia herstelde zonder operatie

Het komt regelmatig voor dat na een eerdere herniaoperatie een nieuwe hernia ontstaat. Lees hier hoe je daar ook zonder nieuwe operatie vanaf komt.

Mijn ervaring

Precies 15 jaar geleden was Elly geopereerd aan een hernia in haar onderrug. Ze werkte destijds in de zorg en het zware werk had waarschijnlijk bijgedragen aan het ontstaan ervan. Het was toen voor haar de reden geweest om een carrièreswitch te maken. Ze had zich laten omscholen en werkt tegenwoordig in het onderwijs. Maar 2 jaar geleden begonnen de oude klachten weer op te spelen: pijn onderin haar rug, met een uitstralende pijn van haar bil via de buitenkant van haar rechterbeen naar haar rechtervoet. Ze had opnieuw last van haar oude kwaal.

Wervelkolom

Je wervelkolom bestaat uit een reeks wervels die van elkaar gescheiden zijn door tussenwervelschijven. Zo’n schijfje is een vezelige ring met een elastische kern van gelachtig materiaal. Tussenwervelschijven zorgen voor schokdemping en het geleiden van bewegingen van je wervelkolom. Door veroudering, maar ook door langdurig zwaar werk, een verkeerde beweging, een slechte spierconditie of een verkeerde lichaamshouding kunnen er scheurtjes in de vezelige ring ontstaan, waardoor de gelachtige kern er uitpuilt. Dit noem je een hernia. De pijn ontstaat doordat de uitpuiling tegen de zenuwenbanen aandrukt, die op dat punt via een wervel ontspringen en vanaf je wervelkolom, en die naar belangrijke lichamelijke functies lopen.

Nieuwe hernia

Elly: ‘Via mijn huisarts werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis. Er werd inderdaad weer een hernia geconstateerd, net boven de plek waaraan ik 15 jaar geleden geopereerd ben. Er werden me eerst een aantal weken bedrust voorgeschreven, en als dat niet zou helpen, zou ik in het uiterste geval weer geopereerd worden.’

Heilpraktiker Chirotherapie Eising

In de weken die Elly op bed lag, zocht ze vaak op internet naar andere mogelijkheden om een hernia te behandelen. ‘De bedrust leek niet het gewenste resultaat te hebben, mijn rugpijn was niet minder geworden, en ik zag eerlijk gezegd best tegen een nieuwe operatie op. Tijdens mijn zoektochten op internet kwam ik op een gegeven moment op de website van Heilpraktiker Chirotherapie Eising terecht. Wat ik daar las stemde me hoopvol. Wemeltje behandelt tal van klachten en vaak met goed resultaat.’

Verstoorde energiebanen

Elly belde mij op een gegeven moment op of ze langs kon komen. Het komt vaker voor dat er na een herniaoperatie in het verleden weer een nieuwe breuk in een tussenwervelschijf ontstaat. Door veroudering, en het daarbij behorende slijtageproces, verliezen ook andere tussenwervelschijven hun natuurlijke stevigheid en is een hernia niet goed te voorkomen. Dit proces kan versterkt worden door het feit dat littekenweefsel, ontstaan door de voorgaande operatie, belangrijke energiebanen zodanig heeft verstoord, dat aan het begin van het littekenweefsel en aan het einde van het litteken een nieuwe hernia kan ontstaan.

Kracht uit de rug verdwenen

Na een uitgebreid intakegesprek heb ik Elly’s wervelkolom aan een nauwkeurige inspectie onderworpen. Bij Elly’s operatie van jaren geleden was er een zogenoemde ‘zijdoorn’ van een lendenwervel verwijderd. Dat had als gevolg dat er minder kracht in haar rug was overgebleven. Ik heb haar rug qua energieverdeling hersteld, waarbij ik de uiteindelijke oorzaak van de hernia kon aanpakken.

Aanpak

Dat waren in Elly’s geval de bovenste wervel van het heiligbeen (SI1) en de twee onderste lendenwervels (L4 en L5). Later nam ik in de behandeling ook de twee lendenwervels, hoger geleden (rond haar taille) mee. Elly schrok toen ik haar de pijnplek van de overgang naar deze twee lendenwervels liet voelen. Maar ik legde haar uit dat ze niet van de restpijn en de zwakte die nog in haar wervelkolom aanwezig was hoefde te schrikken. Dit aspect is goed te behandelen en is zelfs nodig om het langetermijneffect neer te zetten. Belangrijk is dit geheel met zachte technieken aan te pakken. Enerzijds gebeurt dit met elektro-acupunctuur om de energieverdeling in de wervelkolom te herstellen en voor extra ondersteuning thuis heb ik Elly homeopathische druppels meegegeven die speciaal voor haar wervelkolom zijn samengesteld.

Zelfherstellend vermogen

Elly: ‘Als Wemeltje me niet had behandeld, had ik beslist weer onder het mes gemoeten. En dat is nu helemaal niet meer nodig. Zij heeft het zelfherstellend vermogen van mijn lichaam geactiveerd en gestimuleerd. Ik heb mijn kracht weer ‘t rug in mijn rug!’

 

Lees hier meer over hernia

Lees hier meer over ischias

Lees hier meer over krachtverlies in de onderrug

Deel dit bericht