Heftige zenuwpijn is verleden tijd - Heilpraktiker Chirotherapie Eising

Heilpraktiker Chirotherapie Eising  |  Wemeltje Eising  |  0598 – 390322  |  wpractie@gmail.com

Ervaringen

Die heftige zenuwpijn in haar rug is verleden tijd

‘De pijn schiet vaak als een bliksemschicht door mijn rug’, vertelde Wilma me aan de telefoon. Ze had al heel lang last van die afschuwelijke zenuwpijnen en door de jaren heen was er nog steeds geen heldere diagnose of een oplossing gevonden. Soms ging het een periode goed, maar dan ineens was het er weer. En net nu ze weer hard aan het werk kon, die weken dat ze vanwege corona verplicht thuis had gezeten, hadden er financieel flink ingehakt, begon haar rug weer op te spelen. Dat was wel het laatste wat ze nu kon gebruiken!

 

Nieuwe webwinkel

Wilma had een goed lopend bedrijf dat behoorlijk onder de lockdownperiode te lijden heeft gehad. Ze heeft, voor het eerst in haar leven en met pijn in het hard, zelfs enkele personeelsleden moeten ontslaan. Creatief als ze is, had ze in april snel een webwinkel opgezet, waardoor er toch nog wat geld in het laatje kwam. Het had haar wel de nodige slapeloze nachten gekost om het nieuwe softwareprogramma, dat aan de webwinkel gekoppeld is, onder de knie te krijgen.

Op eieren lopen
Daarnaast liepen de spanningen thuis ook behoorlijk op. Haar twee puberzonen die zich nogal opgesloten voelden, vlogen elkaar regelmatig in de haren en dat kwam de sfeer nu niet bepaald ten goede. Wilma probeerde alles altijd maar weer zoveel mogelijk in goede banen te leiden, maar daardoor had ze wel het gevoel dat ze continu op eieren liep. En net nu het gewone leven een beetje normaal werd, kreeg zij weer zo’n rugpijn.

Verstoorde emotionele verwerking
Alhoewel Wilma duidelijk aangaf dat de zenuwpijn onderin haar rug zat, en soms zelfs helemaal doorschoot in haar been, heb ik haar hele wervelkolom nauwkeurig onderzocht. Eerdere onderzoeken in het ziekenhuis hadden uitgewezen dat het niet ging om slijtage, artrose of een of andere ernstige aandoening. Dat, in combinatie met wat ik zelf aan haar rug zag en voelde, deed mij sterk vermoeden dat een verstoorde emotionele verwerking de boosdoener was.

Emoties versus lage rugpijn
Diverse studies hebben een relatie tussen emoties als angst, stress, somberheid en boosheid, en chronische lage rugpijn aangetoond. Wilma had de afgelopen weken absoluut veel stress ervaren. Er waren grote zorgen om haar bedrijf, ze moest in korte tijd een compleet nieuwe bedrijfstak opstarten en daarvoor de nodige technische kennis opdoen, én ze moest in de thuissituatie alle ballen in de lucht zien te houden. De stress waaronder Wilma de laatste maanden had geleefd, had zowel psychologische als biologische processen in haar lichaam beïnvloed, met onder andere deze lage rugpijn als gevolg.

Blokkades wegnemen
In haar rug voelde ik duidelijk enkele blokkades die de zenuwpijn veroorzaakten. Met behulp van specifiek voor haar uitgezochte homeopathie werd de oorzaak van haar blokkades aangepakt, wat de spieren rondom geblokkeerde wervels direct laten zien. Deze ontspannen spontaan, waarbij de druk op een zenuwwortel verdwijnt met vaak als gevolg direct een verlichting van de pijn. Wat Wilma op de behandelbank ervaarde, was dat ze weer bewust werd ‘haar diepe ontspanning te ervaren’ en ze zich weer herinnerde ‘haar opgebouwde stress los te laten’. Ze sliep meteen een stuk beter en dat hielp ook mee om de opgebouwde stress te kunnen wegslapen.

Pijnvrij
Inmiddels heeft Wilma een aantal sessies gehad en de pijn is vrijwel verdwenen. Ze is als het ware weer ‘in haar basis’ terechtgekomen en voelt zich fit en energiek. Ik vermoed dat ze nog één of twee behandelingen nodig heeft, voordat ze helemaal van die akelige pijnscheuten verlost is. Of het nooit meer terugkomt, kan ik niet beloven, maar de kans is groot dat ze hier voorlopig geen last meer van heeft.

Lees meer over opstartproblemen

Lees meer over krachtverlies in je onderrug

Lees meer over onderrug klachten

Deel dit bericht