Heilpraktiker Chirotherapie Eising  |  Wemeltje Eising  |  0598 – 390322  |  wpractie@gmail.com

Ervaringen

‘Die aangezichtspijn was echt vreselijk!’

Buitenstaanders toonden niet altijd evenveel begrip voor Mariannes klachten. ‘Ben je nu alweer ziek?’, was dan ook vaak het commentaar wanneer ze zich weer afmeldde op het werk. Het was ook een raar iets, die aangezichtspijn van haar, want het ene moment voelde ze zich doodziek, terwijl ze de volgende dag nergens meer last van leek te hebben.

 

Aangezichtspijn

Marianne was er een paar keer voor bij de huisarts geweest en ook al eens naar een specialist doorgestuurd. Er waren verschillende medicijnen uitgeprobeerd, maar nog steeds waren daar die onverwachte aanvallen van hevige zenuwpijnen. ‘Het lijkt soms alsof ze met messen op mijn gezicht staan in te hakken’, vertelde ze. En behalve die afschuwelijke pijn, was er ook nog de onzekerheid waar ze steeds meer last van kreeg. Afspraken maken met vriendinnen of collega’s durfde ze haast niet meer. Want stel je voor dat ze net op dat moment weer een aanval zou krijgen?

Acuut of chronisch

Aangezichtspijn is pijn in je gezicht, tussen je voorhoofd en je kin, inclusief je oren. Er bestaat een acute en een chronische vorm. Acute aangezichtspijn treedt plotseling op, zoals bij tand- of kiesproblemen of en neusbijholteontsteking.  Chronische aangezichtspijn duurt langer en de pijnen komen steeds weer terug. Je kunt dan bijvoorbeeld last hebben van migraine of clusterhoofdpijn.

Migraine

In haar zoektocht naar een oplossing, in het reguliere circuit leek Marianne niet geholpen te kunnen worden, kwam ze via via bij mij terecht. Tijdens het intakegesprek vertelde Marianne dat ze al sinds haar puberteit regelmatig last had van migraineaanvallen. In het ergste geval was ze dan een paar dagen uitgeschakeld. Inmiddels kon ze terugvallen op medicijnen als ze een aanval voelde opkomen en als ze geluk had, was het verloop dan wat milder. Maar nu was daar een aantal maanden geleden dus ook die aangezichtspijn bijgekomen.

Blokkades

Na het intakegesprek onderzoek ik altijd de wervelkolom van de cliënt. Daar kan ik namelijk veel uit aflezen. Bij acute aangezichtspijn is er vaak een plotselinge blokkade bij haar derde nekwervel, geteld van boven. Dit is vaak goed te verhelpen door het teveel aan energie bij de energiebanen, dat de pijn veroorzaakt, als het ware over te hevelen naar de andere zijde van het gezicht, waarbij de pijn wegvalt. Bij Marianne was echter sprake van een chronische vorm van aangezichtspijn en daarvoor moet ik iets uitgebreider en intensiever behandelen.

In balans

Door de meridianen, ook wel energiebanen genoemd, in balans te brengen, ontspannen de spieren rond haar nek en schouders. Hier krijgt de derde nekwervel kans zichzelf qua stand te corrigeren waarbij de aangezichtzenuw onbekneld raakt. De meridianen die langs het gezicht lopen, staan elk weer in verband met een orgaan als de maag, galblaas, lymfe en nieren. Met een juiste ondersteuning van deze organen is het mogelijk dat aangezichtspijn voor een langere tijd wegblijft.

Zelfvertrouwen

Al direct na de eerste behandeling merkte Marianne verbetering. De frequentie van het aantal keren dat ze last had van aangezichtspijn nam af en dat gold ook voor de migraine. Om het herstel te ondersteunen, heeft ze tevens een speciaal voor haar samengesteld, homeopathisch middel meegekregen. Pas geleden, een maand na Mariannes laatste behandeling, kreeg ik nog een berichtje van haar. Ze had al weken geen aanval meer gehad en dat was een hele opluchting! En daarmee groeide ook haar zelfvertrouwen. Ze durfde weer afspraken te maken om samen met anderen iets leuks te gaan doen.

 

Lees hier verder over aangezichtspijn

Lees hier verder over migraine

Deel dit bericht