Heilpraktiker Chirotherapie Eising  |  Wemeltje Eising  |  0598 – 390322  |  wpractie@gmail.com

Ervaringen

De ziekte van Ménière had een grote impact op haar leven

Heb jij, net als Carla, heftige aanvallen van draaiduizeligheid en kom je niet verder in het reguliere circuit? Lees hier wat Wemeltje voor je kan betekenen.

Mijn ervaring

Carla (53) had er de afgelopen twee jaar al een paar keer last van gehad: plotseling opkomende aanvallen van draaiduizeligheid. Het was afschuwelijk. Het leek dan net alsof zij stilstond en de wereld als een kermisattractie om haar heen draaide. Ze had last van oorsuizen en had het gevoel dat haar gehoor achteruit ging. Sinds kort struikelde ze ook regelmatig of viel ze plotseling flauw. In het ziekenhuis werd de ziekte van Ménière geconstateerd. Maar de voorgestelde behandeling sloeg niet afdoende aan. Was er niets anders dat haar kon helpen?

ForYou Magazine

Haar buurvrouw adviseerde haar contact met mij op te nemen. Ze had in ForYou Magazine een keer een artikel over de ziekte van Ménière gelezen. Destijds had ze nog nooit over die ziekte gehoord, maar ze kon zich herinneren dat met een holistische zienswijze het herstel wordt bewerkstelligd. Dat tijdens de behandelingen het lichaam, en daarbij elke mankement, als geheel wordt gezien.

De impact van Ménière

De aandoening had een grote impact op Carla. Nadat ze twee keer vlak achter elkaar vanuit het niets was flauw gevallen, durfde ze niet meer achter het stuur te kruipen of een te gaan fietsen. Eigenlijk kwam ze amper het huis nog uit. Thuis voelde ze zich het veiligst. Behalve als ze de trap op of af moest. Dan vroeg ze haar man of zoon meestal even om met haar mee te lopen. In een paar maanden tijd was ze van een vlotte en actieve vrouw veranderd in een stille, onzeker vrouw die niets meer alleen ondernam.

Gehoor- en evenwichtsorgaan

De ziekte van Ménière is een aandoening van het gehoor- en evenwichtsorgaan. Het kan aan één, maar ook aan beide oren voorkomen. Bij Carla bleek het vooral om haar rechteroor te gaan. Na een uitgebreid intakegesprek werd haar ziekte- en levensgeschiedenis onder de loep genomen. Bepaalde virussen die je in het verleden hebt opgepikt, (ernstige) ziektes of medicijngebruik kunnen invloed hebben op het ontstaan van klachten. Vervolgens heb ik haar wervelkolom aan een grondige inspectie onderworpen. Alle zenuwen die naar de organen in de rest van het lichaam voeren, lopen via de wervelkolom het lichaam in. Als zich daar ergens een blokkade bevindt, kan dat pijn of andere klachten geven.

Ménière vs migraine

Bij Carla bleek bij haar wervelkolom, o.a. haar stuitje aan de linkerzijde te blokkeren. Bij spontaan flauw vallen of slapeloosheid is het belangrijk dat deze zenuwen niet bekneld zijn en de spieren rondom dit gebied ontspannen zijn. Bij Carla was dat duidelijk verstoord. Ze was erg gespannen en kon ’s avonds moeilijk in slaap komen. Bij de ziekte van Ménière is het belangrijk om het energiesysteem dat in verband staat met het evenwichtsorgaan, dat zich in het middenoor bevindt, weer in balans te brengen. De behandeling is bijna hetzelfde als de behandeling tegen migraine, behalve bij de ziekte van Ménière ook het immuunsysteem wordt ondersteund.

Controle over haar leven terug

Eerst heb ik Carla’s onderrug met behulp van elektro acupunctuur in ontspanning gebracht. Een dergelijke behandeling wordt altijd als heel prettig en ontspannend ervaren. Verder heb ik, specifiek gericht op haar, homeopathie samengesteld om de behandeling langdurig te ondersteunen. Om de complexe interacties tussen de verschillende lichaamsprocessen weer terug in balans te brengen. Carla is nog een paar keer langs geweest en is intussen helemaal van haar klachten af. Ze heeft het gevoel dat ze de controle over haar leven weer terug heeft. Ze rijdt weer alleen in de auto en durft weer te fietsen. Het voelt altijd weer bijzonder als ik met mijn behandelingen aan herstel mag bijdragen.

Lees hier meer over de behandeling bij de ziekte van Ménière

Lees meer over draaiduizeligheid

Lees meer over oorsuizen

Deel dit bericht