Apart slapen door snurken - Heilpraktiker Chirotherapie Eising

Heilpraktiker Chirotherapie Eising  |  Wemeltje Eising  |  0598 – 390322  |  wpractie@gmail.com

Ervaringen

Janneke

Ze hoeven nu niet meer apart te slapen
Janneke en Edwin hadden een goed huwelijk. Ze zijn al ruim dertig jaar samen, maar sinds vorig jaar sliepen ze apart. Tot groot verdriet van Janneke, maar ze zag er de noodzaak wel van in. Ze gunde Edwin zijn nachtrust en dat lukte niet meer als hij bij haar sliep. Volgens haar man snurkte Janneke namelijk ‘als een vent’.

De ervaring van Janneke

Slaaponderzoek
Ze was er zelfs al voor bij de huisarts geweest. Deze had verder doorgevraagd en geconstateerd dat Janneke meerdere klachten had. Ze was overdag vaak slaperig, had concentratieproblemen en was regelmatig vergeetachtig. Dat alles bij elkaar zou kunnen wijzen op slaapapneu en daarom was Janneke doorverwezen naar het ziekenhuis voor een slaaponderzoek.

Ademstops
Slaapapneu is een slaapstoornis waarbij je adem steeds stokt terwijl je slaapt. Zo’n pauze duurt vaak minimaal 10 seconden. Gedurende zo’n ademstop komt er dus ook geen zuurstof in je longen, waardoor je weefsels en organen voor korte tijd niet van zuurstof worden voorzien. Wanneer je lichaam geen zuurstof krijgt, schrikt het wakker en herstelt de ademhaling zich. Als er sprake is van het slaapapneu-syndroom betekent dit dat je minimaal tien ademstops per uur hebt. Je kunt je voorstellen dat je slaappatroon, doordat je elke keer wakker schrikt (al kun je je dat de volgende ochtend vaak niet meer herinneren), behoorlijk verstoord wordt en je overdag erg moe bent.

Slaapmasker
Uit Jannekes slaaponderzoek bleek inderdaad dat er bij haar ook sprake was van slaapapneu. Als dit niet behandeld zou worden, zouden de klachten verergeren en vervelende gevolgen kunnen hebben.  Als behandeling werd een slaapmasker voorgesteld. Dit is een masker dat met hoge druk kamerlucht de neus en keel inblaast waardoor er geen apneus meer optreden. Janneke had hier erg veel moeite mee. Ze voelde zich met het masker met slang net een olifant. Vanwege het geluid wat het slaapmasker maakt, voorzag ze dat Edwin daar ook wakker van zou worden, dus dat was geen oplossing voor haar weerzin tegen het apart slapen.

Wervelkolom
Vandaar dat Janneke eerst op zoek ging naar een andere oplossing en via via kwam ze bij mij terecht. Na het intakegesprek onderwierp ik Jannekes wervelkolom aan een grondige inspectie. Ik haal veel informatie uit de wervelkolom. Het onderste gedeelte van haar heiligbeen, het SI-gewricht, stond niet helemaal recht. Dit alleen zorgt er al voor dat je je niet volledig kunt ontspannen, waardoor je in je slaap niet goed kunt wegzakken. Janneke gaf aan dat ze regelmatig last had van haar onderrug. Vooral bij Pilates lukte het daardoor niet om bepaalde oefeningen correct uit te voeren.

Behandeling
Door haar SI-gewricht recht te zetten en haar longen en het lymfesysteem rond de darmen en onderrug (deels) met behulp van elektro-acupunctuur te ondersteunen, kon Janneke al makkelijker en vrijer ademen. Zo’n behandeling met elektro-acupunctuur wordt altijd heel ontspannen ervaren en zorgt ervoor dat je weer dieper in je ontspanning kunt komen. Door daarnaast speciaal op Janneke afgestemde homeopathie voor te schrijven, werd het positieve effect van de behandeling voor lange tijd behouden.

Fit en energiek
En hoe het nu met Janneke gaat? Vorige week was ze hier voor haar laatste behandeling. Ze voelt zich een ander mens. Veel fitter en energieker. De nachtelijke ademstops zijn voor een groot deel verdwenen én ze snurkt nauwelijks meer. Sinds kort delen Janneke en Edwin weer het bed. En daar is Janneke ontzettend blij mee!

Lees meer over Slaapapneu

 

Deel dit bericht