Heilpraktiker Chirotherapie Eising  |  Wemeltje Eising  |  0598 – 390322  |  wpractie@gmail.com

Ervaringen

Weer lekker wandelen zonder pijn

Maaike hield altijd al van wandelen. Samen met haar labrador Max maakte ze urenlange tochten door de natuur. Het was voor haar het ultieme ontspannen. ‘Onder het lopen kan ik mijn hoofd leegmaken, en de stilte van de natuur brengt me weer terug naar mezelf. Na zo’n tocht kan ik er weer helemaal tegen.’ Het was haar manier om de balans tussen een drukke baan op kantoor en een hectisch gezinsleven te bewaren. Maar sinds enige tijd moet Max het doen met een klein blokje om. Lange wandelingen zaten er niet meer in sinds Maaike kampte met forse pijnklachten.

Stress

Toen ik Maaike voor het eerst ontmoette, maakte ze een behoorlijk gestreste indruk. Ze bewoog niet alleen verkrampt door de pijn, maar mentaal zat ze ook niet lekker meer in haar vel sinds ze door het wandelen niet meer even lekker kon ontspannen. De rechterkant van haar lichaam zat helemaal ‘vast’. Ze had lage rugklachten, zenuwpijn in haar rechterbeen en zodra ze ging wandelen, speelde haar rechterheup op. Eén blik op haar wervelkolom bevestigde meteen al mijn vermoeden: er was een verwringing in haar bekken ontstaan.

Bekkengordel
De bekkengordel bestaat uit meerdere botdelen die in een ringstructuur zitten. Het bestaat uit twee darmbeenderen maar daartussen het heiligbeen. De verbindingsgewrichten tussen het heiligbeen en de darmbeenderen wordt het SI-gewricht genoemd. Ze zitten ter hoogte van de kuiltjes boven je billen. Als één kant van het bekken blokkeert, ontstaat er een soort verwringing in je bekken, waardoor andere gedeelten van het bekken moeten compenseren. Aangezien de bekkengordel het fundament van je wervelkolom is, is het niet moeilijk om te bedenken dat dit tot problemen hogerop kan leiden. En deze pijnklachten kunnen zich over de volle lengte van je lichaam voordoen: van hoofdpijn, nekpijn en een tennisarm tot achillespeesklachten en hielspoor.

Elektroacupunctuur
Bij Maaike ging het om een asymmetrisch patroon, maar je ziet ook wel eens een symmetrisch patroon wanneer beide kanten van het bekken geblokkeerd zijn. Dat kan zelfs tot fybromyalgieachtige klachten leiden. Met behulp van elektroacupunctuur heb ik haar spieren en energiebanen weer maximaal in ontspanning gebracht, zodat ik haar bekkengordel op een heel zachte en niet belastende manier kon corrigeren. Dit gaf direct al verlichting van de zenuwpijn in haar been.

Hele rug
Ik heb overigens niet alleen haar onderrug behandeld. Ook de bovenrug heb ik meegenomen, ook al had Maaike daar geen klachten. Eigenlijk moet je de rug zien als een soort veer die soepel moet kunnen bewegen. Wanneer ik me alleen op de onderrug zou concentreren, was de kans groot geweest dat Maaikes rug aan de bovenkant stijver zou worden en ze bijvoorbeeld klachten aan haar nek, schouder of arm zou krijgen. Verder heb ik nog speciaal voor Maaike homeopathische druppels samengesteld, die het langetermijneffect van de behandeling ondersteunen.

Zonder pijn
Zonder pijn is Maaike na het behandeltraject nog een keer geweest. Ze kwam me even gedag zeggen, terwijl ze een lange wandeling met Max aan het maken was. Ze straalde en kon weer genieten van het struinen door de natuur. Samen met haar hond. Zonder pijn!

Lees meer over pijnklachten

Deel dit bericht