Heilpraktiker Chirotherapie Eising  |  Wemeltje Eising  |  0598 – 390322  |  wpractie@gmail.com

Ervaringen

Voorgoed verlost van migraine

Schitteringen of flitsen rondom je gezichtsveld. Vlekken zien. Ineens is het er, uiteraard op momenten dat het je helemaal niet uitkomt, en je weet al precies wat er straks komen gaat. Hoofdpijn. Helse pijn die je helemaal lam legt. Geluiden, licht en geuren verdraag je amper nog en soms voel je je zó ziek dat je er zelfs van moet braken. Migraine. Je zult er maar last van hebben. Maar gelukkig is er wat aan te doen!

Oorzaken migraine

Migraine is niet zomaar een hoofdpijntje. Het is duidelijk veel heftiger en kan soms wel een paar dagen duren. Over de oorzaak ervan bestaat nog veel onduidelijkheid. Wel zijn er duidelijke aanwijzingen door welke factoren een aanval getriggerd kan worden. Stress kan een duidelijke oorzaak zijn, maar ook bepaalde voedingsmiddelen zoals kaas, rode wijn, chocola, koffie, sojasaus of koud voedsel zijn berucht. Verder lijken hormoonschommelingen er ook mee te maken te kunnen hebben én kan het zelfs een erfelijke kwestie zijn.

Ziekte van Menière
Een aanval kan zelfs gepaard gaan met hevige draaiduizeligheid en dan is er mogelijk sprake van de Ziekte van Menière, die ook wel vestibulaire migraine wordt genoemd. De draaiduizeligheid kan optreden voor, tijdens of na de hoofdpijnaanval. Deze vorm van migraine kan zelfs worden uitgelokt wanneer je in een omgeving bent waar snelle bewegingen te zien zijn.

Pijnstillers
We zijn vaak gewend om pijn te bestrijden met pijnstillers. Wanneer je vaak hevige aanvallen hebt, heb je wellicht medicatie voorgeschreven gekregen, die je kunt innemen wanneer je een aanval voelt opkomen of die een aanval enigszins kan verlichten. Het zijn in ieder geval medicijnen die de gevolgen bestrijden, maar niet de oorzaak aanpakken.

Andere benadering
Daarom pak ik in mijn praktijk de behandeling van migraine heel anders aan. En met succes, want bij ongeveer 80% van mijn cliënten blijven de klachten voorgoed weg. Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn, maar eigenlijk is wat ik doe heel logisch: ik spreek het zelfherstellend vermogen van je lichaam aan. Na een uitgebreid intakegesprek begin ik altijd met het onderzoek van de wervelkolom. Eén van de voornaamste wisselwerkingen bij migraine is namelijk een verkeerde stand van je wervelkolom.

Elektro-acupunctuur
Als je bedenkt dat al je zenuwen, vanaf je hersenen, via je wervelkolom je lichaam inlopen om naar je organen te gaan, is het niet moeilijk om te bedenken dat bepaalde zenuwen geblokkeerd raken wanneer de wervelkolom niet goed staat. Bekende boosdoeners zijn de wervels die in verband staan met organen als lever, maag en nieren. Soms speelt ook de schildklier een rol. Als deze zenuwen geblokkeerd zijn, werkt je stofwisseling niet optimaal waardoor migraine kan ontstaan. Met elektro-acupunctuur breng ik de spieren rondom je wervelkolom in maximale ontspanning, waardoor de blokkades worden opgeheven. Zo’n behandeling is overigens helemaal pijnloos en heerlijk ontspannend en na afloop voel je je energieker en fitter en is je hoofdpijn verdwenen.

Homeopathie
Je lichaam heeft daarna wel extra steun nodig om die balans vast te houden en dat bereiken we met behulp van homeopathie. Naast lever, maag en soms schildklier worden ook de suikerspiegel en het hormonale gebied in balans gebracht. Bij de Ziekte van Menière moet ook het immuunsysteem in balans gebracht en ondersteund worden.

Zelfherstellend vermogen
Migraine is té vervelend om ermee rond te blijven lopen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om pijnstillers te blijven slikken, maar je kunt ook het zelfherstellend vermogen van je lichaam de kans geven om zijn werk te gaan doen. De keus is aan jou.

Lees meer over migraine

Deel dit bericht