Heilpraktiker Chirotherapie Eising  |  Wemeltje Eising  |  0598 – 390322  |  wpractie@gmail.com

Ervaringen

Heleen’s rugpijn is helemaal verdwenen

Rugpijn? Heleen had er enorm veel last van. Gelukkig kan ze vandaag de dag weer met haar hobby bezig zijn. Lees hier meer over rugpijn!

Als jong meisje al had Heleen veel interesse in alles wat groeide en bloeide. In een hoek van de tuin van haar ouders mocht zij haar eigen planten en bloemen verzorgen. En eerlijk is eerlijk: aan dat stukje tuin werd enorm veel aandacht besteed en dat was te zien. Heleen had duidelijk groene vingers. En dat heeft ze, nu ze volwassen is, nog steeds. De tuin heeft duidelijk haar passie en ze is er, vooral in de zomer, ieder vrij uurtje te vinden.

Rugpijn
Maar waar ze andere jaren altijd reikhalzend uitkeek naar de start van het nieuwe buitenseizoen waarin ze weer heerlijk met haar handen door de aarde kan wroeten, zag ze er nu tegenop. Eind vorig jaar, vlak voor kerst, was het haar namelijk in de rug geschoten. Ze kon geen stap meer verzetten. Alhoewel ze inmiddels wel weer wat door het huis kon scharrelen, had ze nog steeds veel rugpijn. Ze liep ook helemaal krom en scheef. Ze was bang dat ze haar grootste passie, het werken in de tuin, vaarwel moest zeggen.

Niets hielp
Ze was al bij de huisarts en fysiotherapeut geweest. Dankzij pijnstillers en de nodige behandelingen had ze wel wat minder pijn, maar ze zag zichzelf nog niet gebukt of gehurkt tussen de bloembedden zitten.

Analyse wervelkolom
Echter via haar nichtje is Heleen op een gegeven moment bij mij terechtgekomen. Na een uitgebreid kennismakings- en intakegesprek heb ik eerst grondig haar wervelkolom geanalyseerd. Door verkramping van haar spieren was haar rug helemaal scheef gaan staan. Zo’n verkeerde stand zie je ook weleens als één of meerdere organen niet optimaal functioneren. Organen kunnen bijvoorbeeld in onbalans raken door verkeerde voeding of te veel stress. Hier reageren je meridianen of energiebanen op, waarbij bepaalde spieren verkrampen wat de oorzaak kan zijn van een scheefstand in je rug of je wervelkolom.

In balans
Voor het herstel van Heleens rug heb ik als eerste de belangrijkste meridianen (energiebanen) in balans gebracht. Hierbij ontspanden de verkrampte spieren en kregen organen kans om te herstellen. Ook de druk op bepaalde zenuwwortels werden hierbij minder, waardoor de pijn in de rug afzwakte. De behandeling zelf is volledig pijnloos en absoluut niet belastend. Integendeel: veel cliënten vinden het heel rustgevend en kunnen de diepe ontspanning weer ervaren. Aanvullend worden de organen ondersteund door specifiek uitgezochte homeopathie, die zorgen voor het herstel van de rug en het behoud van het positieve resultaat voor een lange termijn.

Zwarte randjes
Vorige week was Heleen hier voor haar laatste behandeling. Ik moest glimlachen toen ik haar handen zag. Ze had duidelijk in de tuin gewerkt want onder haar nagels zaten kleine restjes zand. Heleen was opgewekt. Ja, inderdaad. Ze had voor het eerst weer even lekker in de aarde zitten wroeten. En dat had ze gelukkig helemaal pijnvrij kunnen doen! Ze kan niet wachten tot het tuinseizoen weer écht begint.

Lees meer over het heiligbeen

Lees meer over pijn bij het zitten

Lees meer over kromming van je wervelkolom

Deel dit bericht