Heilpraktiker Chirotherapie Eising  |  Wemeltje Eising  |  0598 – 390322  |  info@wemeltje.nl

Ervaringen

Mirjam Steen

Tot haar verdriet werd het kijken bij de wedstrijden van haar zoon een steeds grotere opgave. Twee keer 45 minuten staan kon ze op een gegeven moment niet meer volhouden.

De ervaring van Mirjam Steen

Al vanaf het moment dat Bart als 5-jarige op voetbal ging, staat moeder Mirjam trouw elke zaterdag langs de lijn. Inmiddels is hij 17 en nog steeds slaat Mirjam geen wedstrijd over. ‘Maar het valt me wel steeds zwaarder omdat ik zo’n last van mijn rug heb. Twee keer 45 minuten staan lukt me gewoon niet meer. Dan verga ik van de pijn en zak ik gewoon door mijn linkerbeen heen. Ik ben bang dat ik dit niet lang meer kan volhouden.’

Rugklachten
Mirjam maakte enige tijd geleden voor het eerst een afspraak met mij. Ze bleek al heel lang rugklachten te hebben. Ze kon zich eigenlijk niet eens meer goed herinneren wanneer het begonnen was. Ze was in het verleden door een fysiotherapeut behandeld en de huisarts had haar ook al eens doorgestuurd naar een specialist voor nader onderzoek, maar daar was niets concreets uitgekomen.

Pijnstillers
Daarom nam ze de laatste tijd steeds vaker haar toevlucht tot pijnstillers. Tot het moment dat ze tijdens een wedstrijd van Bart door haar been zakte en van de pijn op de grond bleef liggen. De sporttrainer snelde haar gelukkig te hulp. Jaren geleden was hij met soortgelijke klachten bij mij in behandeling geweest, en hij vertelde haar dat hij sindsdien klachtenvrij is. Mirjam kwam via hem bij mij terecht.

Hele rug
Ook al gaf Mirjam aan dat de pijn vooral in haar onderrug zat, en soms uitstraalde naar haar linkerheup en -been, heb ik toch haar hele rug onderzocht. Ik zie de wervelkolom altijd als een soort veer: hij moet van boven tot onder soepel kunnen bewegen. Uit het onderzoek bleek dat Mirjams onderrug enigszins hol was terwijl er in de bovenrug juist een bolling zat. Door een holling in de onderrug ontstaat er sneller slijtage aan de heupen.

Heiligbeen
Het probleem zat hem bij Mirjam vooral in het heiligbeen. Dit stond scheef ten opzichte van haar heupen. Door haar spieren en energiebanen maximaal in ontspanning te brengen, kon ik de stand van haar onderrug op een heel zachte en niet-belastende manier corrigeren. Dat gaf voor Mirjam al zoveel verlichting!

Bovenrug
Haar bovenrug heb ik ook meebehandeld. Als ik dat niet gedaan zou hebben, zou dat gebied stijver zijn gebleven, waardoor de kans op het ontstaan van arm-, schouder- of nekklachten groot zou zijn geweest. Mirjam was na een aantal sessies van haar klachten af. Ze was dolgelukkig! Niet alleen omdat ze eindelijk van die pijn verlost is, maar ook omdat ze elke zaterdag weer langs de lijn kan staan.

Deel dit bericht